Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Cuvée Pierre-Alexandre

Sauvignon Blanc (100%).

Zoete sinaasappel, marmelade, honing en vers gesneden bloemen

Niet te koel geschonken is dit een weergaloos mooi glas wijn bij volle vis-, witvlees- en schaaldiergerechten alsmede gevogeltelever.

Op voorraad
SKU
K0211894
€ 30,60

Weetje: De ‘Pierre Alexandre’ ontwikkelt zich prachtig op fles. Tip: bewaar eens enkele flessen een paar jaar!

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine de Châtenoy
Druivensoort Sauvignon Blanc
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Volle vis-, witvlees- en schaaldiergerechten alsmede gevogelte lever.
Streek Loire
Domein De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van MenetouSalon. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Ook natuurlijke gisten en de modernste technieken zorgen voor topkwaliteit. De familie Clément verbouwt uiteraard sauvignon blanc, maar ook een derde pinot noir voor rode wijnen en rosé.
Bodem De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Het klimaat is gematigd.
Vini In tegenstelling tot gebruikelijke Menetou die bij voorkeur jong gedronken dient te worden, is de Cuvée Pierre-Alexandre van de familie Clément een duidelijke uitzondering. Omdat voor deze speciale cuvée ook alle overrijpe sauvignon blancdruiven geoogst worden (afkomstig van dertig tot vijftig jaar oude stokken), ontstaat een zeer geconcentreerde most. Het perssap van de met de hand voorzichtig geplukte vruchtjes vergist vervolgens in eiken vaten waarvan jaarlijks de helft vernieuwd wordt. De inhoud van de slechts tienduizend flessen die per jaar het levenslicht zien, geurt en smaakt dan naar zoete sinaasappel, marmelade, honing en vers gesneden bloemen. Daarnaast verleidt zijn verrukkelijke aromatische rijkdom: vanille, ingemaakte vruchten en kruiderijen.

No Related Posts