Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Enate Gewürztraminer

Gewürztraminer

Je zou het niet direct verwachten: Gewürztraminer uit Spanje. Toch is het echt zo en heeft deze druif zich perfect weten aan te passen aan de omstandigheden in de Enate- wijngaarden. Het vertoont onderscheidende kenmerken zoals de naam al gesuggereerd; het Duitse woord 'würzig' betekent namelijk aromatisch. Het aromatische bereik van deze wijn is breed en uitbundig, boordevol honingachtige en bloemige tonen. In de mond is het smeuïg en fluwelig en vallen de aroma's van rozen en kruiden op. Het is ook een wijn die je smaakpalet om de tuin leidt, want ondanks zijn droge karakter laat hij een enigszins zoetige sensatie achter.

Geweldig als zwoel aperitief of ‘chill-out’ lounge wijn. Uitstekende begeleider van foie gras, mousse/terrines/patés van kippenlevers, salades met blauwe kaas, witvlees met (blauwe) kaas saus, romige en niet te scherpe blauwe kazen. Prachtig bij gerechten uit de Aziatische keuken(s).

Op voorraad
SKU
706
€ 15,75
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Enate
Druivensoort Gewürztraminer
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk Volle wijn
Spijs Ideaal als aperitief en de perfecte partner bij harde kazen, fruit salade en exotische gerechten.
Temperatuur 8°C – 10°C
Streek Somontano
Gebied Somontano
Domein Bodegas Enate bestaat pas sinds 1991, maar in slechts dertig jaar tijd heeft Enate zich als moderne bodega ontwikkeld tot één van de populairste wijnhuizen van Spanje. De reden voor dat succes is de keuze voor kwaliteit; elke Enate wijn kenmerkt zich door elegante aroma’s, zuiverheid en temperamentvolle expressie, of het nu de overheerlijke Chardonnay, de Syrah, de Merlot, de Cabernet Sauvignon, de elegante Gewürztraminer of de razend populaire Tempranillo Joven betreft. Jesus Artagona, de wijnmaker, laat zowel het terroir als de karakteristieken van de verschillende druiven optimaal tot uitdrukking komen in bijzonder toegankelijke wijnen. De ongeveer vijfhonderd hectare wijngaarden van Bodegas Enate liggen rondom het Noord-Spaanse dorp Salas Bajas binnen de denominación de origen Somontano. De specifieke klimatologische omstandigheden maken het Somontano-gebied tot een uitstekende plek voor wijnbouw; aan de voet van de Pyreneeën zijn de temperatuurverschillen tussen de warme dagen en koele nachten vaak erg groot. Dit geeft de druiven de kans om rustig te rijpen, iets waar zeker de Chardonnay enorm van profiteert. In de wijngaarden worden de opbrengsten per hectare bewust laag gehouden, nog onder de grenswaarden die zijn vastgesteld door de Consejo Regulador de Somontano. En er wordt met maximaal respect voor het milieu gewerkt: er worden uitsluitend ecologische wijnbouwtechnieken en producten toegepast, de bodembemesting is volledig organisch en met behulp van digitale technieken wordt heel gedisciplineerd precisiewijnbouw toegepast. Het doel: op het juiste moment 100% gezonde druiven oogsten. Enate maakt wijnen die de ultieme expressie zijn van het geloof in schoonheid. Iets dat zich ook vertaalt in de liefde voor moderne kunst. In en rond het gebouw, in de wijngaarden en op de etiketten van de flessen is kunst alom aanwezig. Antonio Saura, een bekende Spaanse schilder, was de eerste in lange reeks kunstenaars – waaronder Eduardo Chillida, Antoni Tàpies, Gustavo Torner en Erwin Bechtold – die met hun werk de etiketten van Enate wijnen een extra dimensie geven.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaarden voor deze gewürztraminer liggen op zo'n 600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 15°C 's nachts. Dit geeft de druiven extra intensiteit en smaak.
Vini De met de hand geplukte trossen worden ontsteelt. De perfect rijpe druiven worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen gedurende 5 uren. Na het pneumatisch persen volgt een natuurlijke bezinking bij 8°C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 16°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij -5°C ter bevordering van de aromatische zuiverheid.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts