Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Feudo Montoni Perricone Del Core

Perricone

Robijnrood met lichtpaarse reflecties en aroma’s van pruimen, rijpt rood fruit en tonen van cacao en zoethout. Zacht en rond met mooie gepolijste tannines.

Prachtig bij een rijkgevulde Italiaanse minestrone soep of bij rood vlees en oude kazen.

Op voorraad
SKU
K2034112
€ 23,00

Weetje: Core is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen en werd vroeger zo door de boeren genoemd. In het Siciliaans betekent Core ‘hart’, vanuit de lucht gezien heeft de wijngaard de vorm van een hart.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2020
Alcohol % 13,5
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Feudo Montoni
Kenmerk Volle wijn
Spijs Prachtig bij een rijkgevulde Italiaanse minestrone soep of bij rood vlees en oude kazen.
Streek Sicilia
Gebied Sicilia
Domein Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.
Bodem De bodem is vulkanisch en vruchtbaar.
Verpakking 0,75 liter
Expo De zomers zijn warm, de winters mild. De wijngaard ligt op 700 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie.
Vini Handmatige oogst en de vergisting vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 8 maanden in de cementen cuves, 3 maanden in eikenhouten vaten en 3 maanden op fles.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts