Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Darmagi

Cabernet Sauvignon.

Dieprood en krachtig met stevige cassisaroma’s en zachte tannines. Een fantastisch alternatief voor willekeurig welke grote cabernet sauvignon met groot rijpingspotentieel.

Uitstekende begeleider van gegrild en gebraden vlees en gerijpte harde kazen.

Op voorraad
SKU
K2001605
€ 263,50

Weetje: Angelo’s vader Giovanni mompelde in 1978 "darmagi" (wat zonde) toen hij met zijn zoon langs een van de wijngaarden reed waar de traditionele nebbiolo vervangen was door vreemdeling cabernet sauvignon. Angelo gaf de wijn vervolgens de naam Darmagi.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2019
Alcohol % 14,5
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Uitstekende begeleider van gegrild en gebraden vlees en gerijpte harde kazen.
Streek Piemonte
Gebied Alba
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Vini De druiven worden op tank vergist bij ongeveer 16 graden Celcius. De fermentatie en maceratie duurt ongeveer drie weken en wordt gevolgd door 24 maanden rijping op hout.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts