Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergheim

Riesling

Rijke, complexe wijn met veel mineraliteit en intense aroma's van citrus, rook en kruiden zoals tijm en citroengras, ceder en een hint van specerijen.

Gastronomische wijn bij verfijnde gerechten met vis, kalfs- en varkensvlees, maar ook bij foie gras en aromatische kazen.

Op voorraad
SKU
K0342797
€ 40,05

Weetje: De druivenstokken voor deze wijn zijn gemiddeld 35 jaar oud en de wijn is 100% biologisch.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2018
Alcohol % 13
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Riesling
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Gastronomische wijn bij verfijnde gerechten met vis, kalfs- en varkensvlees, maar ook bij foie gras en aromatische kazen.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem De bodem bestaat hier uit witte aarde en stenen.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaard voor deze Grand Cru ligt op de zuidhelling van de Altenberg. De druivenstokken zijn meer dan 45 jaar oud.
Vini De druiven worden pas in november geplukt en zijn dus zeer geconcentreerd. Het hoge suikergehalte van de most zorgt voor een harmonisch complex, en krachtig gestructureerd eindresultaat.

No Related Posts