Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Sylvaner

Intense geur, met citrusfruit en duidelijk wat complexiteit. In de smaak ook aangenaam licht citrusfruit met een droge en elegante afdronk. Charmante wijn met mooie balans.

Doet het goed bij een mooie charcuterieplank of een fruits de mer.

Op voorraad
SKU
K0342070
€ 12,05

Weetje: De naam Sylvaner, buiten Frankrijk ook wel Silvaner genoemd, is een druif die van oudsher op ruime schaal wordt verbouwd in de Elzas.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Sylvaner
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Doet het goed bij een mooie charcuterieplank of een fruits de mer.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem Overwegend kalk- en kleigrond
Verpakking 0,75 liter
Expo Afkomstig van de diverse heuvels rondom het stadje Bergheim in het zuidelijk deel van de Elzas (Haut Rhin).
Vini De handgeplukte druiven worden bij binnenkomst direct geperst met pneumatische pers. Daarna volgt een traditionele, temperatuurgecontroleerde vinificatie

No Related Posts