Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Joan Sardà Brut Nature Reserva

Macabeo | Xarel-lo | Parellada

Een frisse en fruitige cava met een gouden kleur en een fijne mousse. Subtiele smaken van wat tropisch fruit en bloesem. Zeer complex door de lange rijping van 25 tot 30 maanden, met een uitgesproken frisheid en een delicate afdronk.

Het is een zeer veelzijdige cava, ideaal als aperitief bij toastjes, zeevruchten, carpaccio of romige soepen, maar ook bij rijst-, vis- of witvleesgerechten.

Weetje: Bij Brut Nature wordt maximaal 3 gram suiker toegevoegd. Vaak worden er daarom rijpere druiven gebruikt voor de Brut Nature dan voor de ‘normale’ stijl Cava.

Op voorraad
SKU
K0001002
€ 12,20
Een frisse en fruitige cava met een gouden kleur en een goed geïntegreerde bubbel. Intense aroma’s van wit en geel fruit met kruiden. Zeer complex door de lange rijping van 25 tot 30 maanden, met een uitgesproken frisheid en een delicate afdronk.
Meer informatie
Kleur Blanc
Alcohol % 11.5
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Joan Sardà
Druivensoort Xarel-lo
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Het is een zeer veelzijdige cava, ideaal als aperitief bij canapés, zeevruchten, carpaccio of romige soepen, maar ook bij rijst-, vis- of witvleesgerechten.
Streek Penedès
Oogst Het bijzondere aan deze 'Brut Nature' is dat er geen suikers worden toegevoegd.
Domein Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.
Bodem De wijngaarden van Joan Sardà in Centraal Penedès hebben diepe bodems met kalkhoudende klei.
Verpakking per stuk
Expo Er heerst een mediterraan klimaat met veel zon en invloeden van de Middellandse Zee.
Vini Deze cava wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle en rijpt 25 tot 30 maanden op fles.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts