Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Kurt Angerer Kies Grüner Veltliner

Grüner Veltliner

Fris en toch vol en zacht met aroma’s van groene appel, grapefruit en perzik. Daarnaast de voor grüner veltliner typerende kruidigheid.

Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een gastronomische alleskunner.

Op voorraad
SKU
K0195921
€ 13,75

Weetje: De naam van de wijn refereert aan de kiezelrijke bodem waarin de wijnstokken staan aangeplant. Kies betekent kiezel.

 

5 sterren in Winelife door Gert Crum 2016

Grote Harold Hamersma 2017: 8,5 pnt

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 12.5
Inhoud 0,75
Land Oostenrijk
Wijnhuis Kurt Angerer
Druivensoort Grüner Veltliner
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een gastronomische alleskunner.
Streek Kamptal
Gebied Kamptal
Domein Weingut Kurt Angerer is gevestigd in het westelijke Kamptal. Het familiebedrijf, dat wordt geleid door Kurt Angerer, telt circa 25 hectare wijngaarden waarop naast enkele internationale druiven, typisch Oostenrijkse druiven zoals grüner veltliner en zweigelt staan aangeplant. De druiven groeien op verschillende bodemsoorten: rotsgesteente als graniet en leisteen, maar ook zand-, leem- en kalkrijke grond. Kurt Angerer heeft zijn wijnen vernoemd naar de bodemtypen waarop de druiven groeien. Al generaties lang maakt de familie Angerer goede wijnen: het vroegste archiefmateriaal dat hierover spreekt dateert van 1848. Kurt, geboren in 1971, was al vroeg doordrongen van de mogelijkheden in het Kamptal. Op 24-jarige leeftijd legde hij een eigen wijngaard aan naast het domein van z’n ouders waarop hij naar hartenlust experimenteerde. Traditie en terroir, maar zeker ook experimenten en nieuwe ontwikkelingen, vormen voor Kurt Angerer de rode draad in zijn werk als wijnbouwer en wijnmaker.
Bodem De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden gedomineerd door kiezels.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een mild continentaal klimaat met de stokken die aangeplant staan op uiteenlopende bodemsoorten: rotsgesteente als graniet en leisteen maar ook zand, leem en kalk.
Vini De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Een deel van de wijn ondergaat malolactische gisting voor zachtere zuren en een rondere smaak.

No Related Posts