Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Ramón Roqueta Semidulce

Fris, lichtzoet en expressief met wit fruit zoals appel en peer, geel fruit zoals abrikoos en perzik en een hint van citrus. Daarnaast florale aroma's van roos en jasmijn, een romige smaak met een perfecte balans tussen zoetheid en frisheid. SERVEERSUGGESTIE Ideaal én origineel als aperitief, bij borrelhapjes, desserts en vette gerechten zoals gevogeltelever, paté en blauwe kazen.
Niet op voorraad
SKU
K0000935
€ 7,55
Ramón Roqueta Semidulce Catalunya, Spanje KLIMAAT & TERROIR Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei. VINIFICATIE De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en op lage temperatuur vergist. De vergisting wordt gestopt als de gewenste zoetheid bereikt is. DRUIVEN macabeo (80%), chardonnay (20%) ALCOHOL PERCENTAGE 12,50% GEUR & SMAAK Fris, lichtzoet en expressief met wit fruit zoals appel en peer, geel fruit zoals abrikoos en perzik en een hint van citrus. Daarnaast florale aroma's van roos en jasmijn, een romige smaak met een perfecte balans tussen zoetheid en frisheid. SERVEERSUGGESTIE Ideaal én origineel als aperitief, bij borrelhapjes, desserts en vette gerechten zoals gevogeltelever, paté en blauwe kazen. Al in de twaalfde eeuw was de familie Roqueta actief in de wijnbouw in hun geboortestreek Pla de Bages in het uiterste noorden van Catalunya. Toen Don Ramón Roqueta daar in 1898 een winkel opende om zijn wijn te verkopen, werd de wijnproductie voor het eerst een commerciële aangelegenheid. De wijnen waren zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya. Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen. Hun wijnen zijn zuiver en hebben een modern, fruitig karakter. Tegelijkertijd zijn ze gemaakt van authentieke druiven uit de streek en is in iedere fles de specifieke herkomst terug te proeven.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Ramón Roqueta
Kenmerk Zoete wijn
Streek Catalunya
Gebied Catalunya
Domein Al in de twaalfde eeuw was de familie Roqueta actief in de wijnbouw in hun geboortestreek Pla de Bages in het uiterste noorden van Catalunya. Toen Don Ramón Roqueta daar in 1898 een winkel opende om zijn wijn te verkopen, werd de wijnproductie voor het eerst een commerciële aangelegenheid. De wijnen waren zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya. Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen. Hun wijnen zijn zuiver en hebben een modern, fruitig karakter. Tegelijkertijd zijn ze gemaakt van authentieke druiven uit de streek en is in iedere fles de specifieke herkomst terug te proeven.
Bodem Kalkhoudende bodem, met klei en stenen.
Verpakking 0,75 liter
Expo Mediterraan, met zachte winters en warme zomers.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts