Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

San Marzano, Salento Liboll, Vino Spumante Extra Dry

80% Chardonnay | 10% Bombino | 10% Minutolo

Strogeel met groene reflecties. Intens, aangenaam en absoluut fruitig van witte perzik en rijk aan bloemige tonen van pittige salie. Fris en levendig, rond en goed gebalanceerd met een aanzienlijke persoonlijkheid.

Perfect als aperitief en voorgerechten van vis.

Op voorraad
SKU
MARZ60000-1
€ 10,80
Meer informatie
Kleur Blanc
Alcohol % 11,5
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Bombino, Chardonnay, Minutolo
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Perfect als aperitief en voorgerechten van vis.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt 's ochtends om de zuurgraad te behouden.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De grond is gemengd en kalkhoudend.
Opbrengst Er staan 4.000 wijnstokken per ha aangeplant.
Verpakking 0,75 liter
Expo Het gebied ligt ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, met hoge gemiddelde temperaturen, zeer weinig regenval en een aanzienlijk temperatuurbereik.
Vini De druiven worden zachtjes geperst, waarbij alleen de eerste pers wordt gebruikt die "vrijloop-sap" wordt genoemd (55%) en die vervolgens gist bij lage temperaturen.De resulterende wijn wordt ontwikkeld in een autoclaaf volgens de "Charmat" -methode. Na de tweede gisting blijft het ongeveer een maand in de autoclaaf gisten.

Related Posts