Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Simonsig Frans Malan Reserve

Pinotage (70%) | Cabernet Sauvignon (23%) | Merlot (7%)

Robijnrode wijn met een weelderig bouquet van rijpe rode kersen, pruimen, specerijen, tabak en zoethout. De smaak is elegant en gebalanceerd met perfect geïntegreerd hout en soepele tannines.

Ideale wijn bij een scala aan vleesgerechten en die mogen best gekruid zijn! Gegrilde biefstuk met een Egyptische dhukka-korst, langzaam geroosterde pork belly, gebraden eend en (veder)wild.

Op voorraad
SKU
K2003998
€ 25,50

Weetje: De blend werd door Simonsig in 1991 gecreëerd. Vintage 1991 was zo’n groot succes dat Simonsig besloot om de wijn voor een breder publiek te produceren en te vernoemen naar oprichter en patriarch Frans Malan.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2017
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Simonsig
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Ideale wijn bij een scala aan vleesgerechten en die mogen best gekruid zijn! Gegrilde biefstuk met een Egyptische dhukka-korst, langzaam geroosterde pork belly, gebraden eend en (veder)wild.
Streek Stellenbosch
Gebied Franschhoek
Domein Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmakersfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Bodem De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
Verpakking 0,75 liter
Expo Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters.
Vini De handmatig geoogste druiven worden op traditionele wijze vergist. Vervolgens rijpt de wijn vijftien maanden in nieuwe en tweedejaars vaten van Frans (80%) en Amerikaans (20%) eikenhout.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts