Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Taylor's 10 Year Old Tawny

Touriga Francesa | Tinta Roriz | Touriga Nacional

Zacht roodbruin met licht oranje schittering en ontwikkelde maar frisse aroma's van verse noten, rijp fruit en vijgen. De smaak is elegant en vriendelijk met zoethout, mokka, koffie, chutney en cacao.

Fantastisch bij desserts met karamel, gedroogd fruit, kaneel en citrusfruit. Serveer op 16°C en ’s zomers zelfs nog iets koeler.

Op voorraad
SKU
K0071207
€ 25,00

Weetje: Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby.

Meer informatie
Kleur Rosso
Alcohol % 20
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Taylor's
Druivensoort Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Gerecht Dessert, Charcuterie, Kaasplankje
Spijs Fantastisch bij desserts met karamel, gedroogd fruit, kaneel en citrusfruit. Serveer op 16°C en ’s zomers zelfs nog iets koeler.
Streek Douro
Domein Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.
Bodem Het terroir kent voornamelijk elementen van verweerd graniet en leisteen.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout.

Related Posts