Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Vinum Pinot Noir

Pinot Noir

Verfijnde en evenwichtige wijn met intense aroma's van bessen, een soepele smaak toch een spannende complexiteit.

Perfecte begeleider van pie of quiche met paddenstoelen en kip. Schenk de wijn ook eens licht gekoeld bij gegrilde zwaardvis.

Op voorraad
SKU
K2007678
€ 16,90

Weetje: Alex Dale groeide op in de Bourgogne en kwam in 1994 naar Zuid-Afrika. Het jaar dat Nelson Mandela president werd. De wijnmakers-vrijheid ten opzichte van regels en wetgeving inspireerde hem voor de naam van deze wijn.

Daarnaast is Radford Dale lid van PIWOSA, een collectief van gelijkgestemde, premium en onafhankelijke wijnproducenten die samen de kwalitatieve diversiteit uit de diverse wijnregio's van ZuidAfrika vertegenwoordigen
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2022
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Radford Dale
Druivensoort Pinot Noir
Gerecht Gevogelte, Vis
Kenmerk Aromatische wijn, Medium-body
Spijs Perfecte begeleider van pie of quiche met paddenstoelen en kip. Schenk de wijn ook eens licht gekoeld bij gegrilde zwaardvis.
Streek Stellenbosch
Domein Radford Dale werd opgericht met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en natuurlijk Zuid-Afrika zelf. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford werkte jarenlang in Barossa Valley voor hij terugkeerde naar Zuid-Afrika. Dale werkte samen Edouard Labeye, gevierd wijnmaker uit de Rhône en adviseur voor vele Franse topproducenten. Radford Dale is kortom een ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De wijngaarden liggen in Helderberg, Stellenbosch, Elgin en Paardeberg. Van onder meer chenin blanc, pinot noir en syrah maakt Radford Dale pure wijnen van hoge, maar betaalbare kwaliteit. De wijnen van Radford Dale krijgen scoren regelmatig in de in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide.
Expo De wijngaarden van Elgin, op 300 tot 500 meter boven de zeespiegel, behoren tot de koelste van Zuid-Afrika. In de regio valt meer regen en er is veel bewolking. Dit houdt de temperatuur in de zomer relatief laag. Ideaal voor Pinot Noir.
Vini De druiven worden met de hand geplukt bij zonsopgang. Om finesse en diepgang in de wijn te behouden wordt de wijn elf maanden gerijpt op nieuw en gebruikt Frans eiken.

No Related Posts