Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Crémant d’Alsace Rosé Brut

Pinot Noir

Lichtroze met een subtiele bubbel. Verfijnd en fruitig met rijpe aardbeien en kersen en een soepele, zachte smaak.

Lekker als aperitief, bij verfijnde voorgerechten en bij charcuterie.

Op voorraad
SKU
K0340510
€ 21,70

Nadat het onder lichte druk uitgeperste sap van de pinot noirdruiven is opgevangen, vangt de eerste fermentatie aan.

De tweede vergisting vindt volgens gebruik onder de kurk plaats. Door de liggende flessen (sur lattes) dagelijks iets verder rechtop - maar ondersteboven - te draaien, hoopt het depot van gistcellen zich op in de hals. Tijdens het dégorgement schieten de wijnmakers dit sediment in bevroren toestand uit de fles en wordt een beetje stille wijn aan de geslonken inhoud toegevoegd.

Deze Crémant Rosé is dan lichtroze gekleurd en voorzien van een zachte prikkeling. Van smaak is de wijn mooi fruitig met vleugjes rijpe aardbei en kersen, verpakt in een soepele en fluwelen structuur. Het maakt Lorentz’ rosé tot een feestelijke begeleider van verfijnde gerechtjes en een geweldig lekker, feestelijk én origineel aperitief.

Weetje: Gustave Lorentz is in 2012 gecertificeerd Organic Agriculture. Dit betekent dat er een balans wordt gezocht tussen expressie van terroir en respect voor de omgeving.

Meer informatie
Kleur Rosé
Alcohol % 12,5
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Pinot Noir
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Lekker als aperitief, bij verfijnde voorgerechten en bij charcuterie.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem Kalk- en mergelbodems.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het zuidelijk deel van de Elzas.
Vini Gevinifiëerd volgens de Méthode Traditionelle met een tweede vergisting op fles.

Related Posts