Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Viu Manent Wijnkado

Op voorraad
SKU
553
€ 24,95
Viu manent Sauvignon Reserva : 
Van wijnpercelen in San Carlos komen de druiven voor deze wijn. Ze worden 's nachts geplukt en direct lichtjes gekneusd en overgestoken in roestvrij stalen kuip. Als de ingeweekte schilletjes van het vruchtvlees zijn gescheiden laten de wijnmakers de gisting op gang komen in gekoelde tanks. Speciaal geselecteerde gistsoorten voorzien de wijn van de lekkerste aroma's. 

Eenmaal in het glas geurt deze sauvignon naar peer en lychee. Ook in de mond komen die aroma's terug, versterkt met indrukken van nectarine en fris citrusfruit met in de afdronk iets van grapefruit. Juist vanwege zijn krokante en verkwikkende eigenschappen is de Sauvignon van Viu Manent een uitstekende aperitief-, goede doordrink- en huiswijn. Aan tafel doet hij het prima bij rauwe vis, schelp- en schaaldieren, alsmede lichte saldes en geitenkaas. 
Viu Manent Sauvignon Blanco 

De cabernet sauvignon 
voor deze wijn groeit op gemiddeld vijftig jaar oude stokken in de weinig vruchtbare heuvels in de buurt van het stadje Cunaco. 
Na de oogst worden de trossen ontsteeld en de vruchtjes gekneusd naar een grote tank gepompt. Na toevoeging van gistcellen kan de fermentatie aanvangen waarbij de temperatuur tot wel dertig graden Celsius kan oplopen. 
Een kleine dertig procent van de uitgegiste en uitgeperste massa rijpt vervolgens voor iets meer complexiteit op hout, de rest op staal. Als beide wijnen zijn gefilterd en geassembleerd kan overgegaan worden tot botteling. 

De wijn is dan rijk kruidig en lekker vruchtvlezig met rijpe pruimenaroma’s, aardbei, framboos en zwarte bessen. 
Hij is toch ook aangenaam fris gebleven, nauwelijks tannineus en voorzien van een lekkere lange nasmaak. 
Meer informatie
Jaar 2018
Land Chili
Wijnhuis Viu Manent
Streek Colchagua Vallei
Verpakking per stuk

No Related Posts