Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Het is Lente!

Het is Lente!

 

Het is Lente!

De meteorologische lente is begonnen! Dat betekent dat de nieuwe, frisse oogst rosé en witte wijn bij ons weer binnen komt druppelen en wij tevens uitkijken naar een heerlijk voorjaarszonnetje. Combineer dit met een bijpassend gerecht zoals asperges of een lichte pasta en je hebt de optimale formule voor een heerlijke lente!

 

Voorjaarswijn

Voor de meeste wijndrinkers brengt een verandering in het weer een verandering in de keuze voor wijn met zich mee. Is het wat warmer buiten dan zit je wellicht niet meer te wachten op een stevige rode wijn als Cabernet Sauvignon of Syrah maar eerder iets verfrissenders als een licht gekoelde Pinot Noir. Echter is er natuurlijk geen goed of fout. Drink lekker waar je op dat moment zin in hebt of probeer iets te vinden dat goed samen gaat met een bepaald gerecht. In deze post vertellen we je meer over een goede voorjaarswijn en hebben we een lekker recept.

 

Witte druiven

Als we denken aan de lente denken we aan frisse, fruitige, (licht) stuivende en aromatische wijnen. Witte druivensoorten als Grüner Veltliner, Albariño, Riesling of Pinot Blanc zullen het zeker goed doen in deze periode van het jaar. 

Tip: Probeer ook eens asperges in combinatie met onze Gustave Lorentz Cuvée des Asperges . Als het aspergeseizoen op het punt van beginnen staat zullen we hier tevens een blogpost aan wijden.

 

Rode druiven

Met de komst van de lente is het natuurlijk niet zo dat alle rode wijnen kunnen verdwijnen onder een laagje stof totdat de herfst eindelijk weer aanbreekt. Nee, sommige rode wijnen zijn namelijk ontzettend lekker én verfrissend op een wat warmere lente- of zomerdag. Pinot Noir en Gamay zijn van die druivensoorten die licht gekoeld ontzettend goed bij de lente passen.

 

Recept: Pasta Vongole & Atlantis Albariño

Bij een goede wijn hoort goed eten. Speciaal voor jou hebben wij een heerlijke wijn-spijs combinatie geselecteerd voor dit voorjaar! Probeer eens deze pasta vongole in combinatie met onze Atlantis Albariño. Deze Spaanse wijn komt uit Galicië, het gebied aan de Atlantische oceaan net boven Portugal.

Deze wijn past hier perfect bij doordat schelpdieren vaak een krachtige smaak hebben. Combineer dit met een mineralige en rijke wijn zoals Albariño en je hebt een goede match te pakken. Geen fan van Albariño of wil je simpelweg iets anders proberen? Schenk dan jezelf eens een glas Chablis of Chenin Blanc in!

Atlantis & Vongole

Check het hele recept bij onze vrienden van The Fish Lovers door op de link of de foto te klikken!

 

> Alle smaken van de lente proberen? Proef het met een van onze Lenteproefdozen! <

Cheers!

 



Related Products