Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Bernardus Chardonnay Monterey

100% Chardonnay

Deze welbekende Chardonnay wordt met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 90% van de Chardonnay wordt gefermenteerd op Franse eikenvaten, waarvan 33% nieuw eiken. De resterende 10% wordt gefermenteerd op roestvrijstalen vaten. De kleur is lichgeel en in de neus bevat het aroma's van perzik en lychee, geaccentueerd door karamel en geroosterde eikenhouten tonen. De smaak is zeer rijk en geconcentreerd met levendige tropische fruit- en citrussmaken met een aangename zuurgraad. Daarnaast komt vanille terug door de rijping op eikenhout. Dit is een weelderige en robuuste wijn met een lange en krachtige afdronk.

Drink deze witte Californische wijn eens in combinatie met gegrilde vis, pasta, gevogelte of ander wit vlees.

Op voorraad
SKU
F8532570
€ 25,95

Awards:

De Grote Hamersma: 8.5

 

Weetje: Welhaast bij toeval verwierf Ben Pon in 1989 een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ambitieus als Pon is, produceert hij wijnen die zich kunnen meten met de beste wijnen uit Bordeaux. 

De wijngaarden zijn perfect gelegen. De stokken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een "Superbowl” zoals men dat in Amerika noemt. 

De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. 

De koele wind en de mist zorgt voor een langzame rijping van de druiven, hierdoor hebben de druiven een prachtige structuur en zuurgraad.

 

Probeer deze wijn eens bij gevogelte, witvlees, pasta, gegrilde vis en visgerechten met mooi gemonteerde sauzen #Bernardus #Chardonnay #Monterey

 

https://nos.nl/artikel/2280149-de-formule-1-carriere-van-ben-pon-duurde-welgeteld-vier-ronden.html

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 14,1
Inhoud 0,75
Land Verenigde Staten
Wijnhuis Bernardus
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Gevogelte
Kenmerk Volle wijn
Spijs Een goede combinatie bij gevogelte, witvlees, pasta, gegrilde vis en visgerechten.
Temperatuur 10°C – 12°C
Streek Californië
Gebied Central Valley
Domein Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water. De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. “Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.” Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’. In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’). Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Noot De kleur is licht goudgeel. In de neus aroma’s van perzik en lychee, geaccentueerd door karamel en geroosterde eikenhouten tonen. De smaak is zeer rijk en geconcentreerd met levendige tropische fruit- en citrussmaken met een aangename zuurgraad. Een weelderige en robuuste wijn met een prachtig lange afdronk.
Expo De wijngaarden zijn perfect gelegen. De stokken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een "Superbowl” zoals men dat in Amerika noemt. De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De koele wind en de mist zorgt voor een langzame rijping van de druiven, hierdoor hebben de druiven een prachtige structuur en zuurgraad.
Vini Bij Bernardus volgen ze traditionele Bourgondische methoden om een Chardonnay van de hoogste kwaliteit te creëren. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd, waarna de druiven voorzichtig geperst worden om het sap van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Vervolgens wordt (75%) van het sap overgebracht naar kleine eikenhouten vaten (waarvan 33% nieuw eiken) voor de alcoholische gisting, malolactische vergisting en 8 maanden rijping. De overige 25% van het sap vergist en rijpt in roestvrijstalen tanks om de frisse aroma’s te behouden.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts