Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Bernardus Rosé Coteaux d'Aix en Provence AOP

Grenache | Syrah | Cabernet Sauvignon | Cinsault

De kleur is jeugdig, levendig zalmroze. De neus is helder en delicaat, alsof je een duik neemt in vers zomerfruit. De smaak is ‘crisp’, fris en vol van smaak met een mooie mineraliteit en elegantie met mooie tonen van rood fruit, witte perzik, grapefruit zest en een hint van kruiden in de afdronk. Een rosé met superieure kwaliteit waarmee liefdevolle zomerherinneringen worden versterkt.

Perfect om zo te drinken, maar ook geweldig bij tonijn, olijven, geitenkaas en calamari.

"The best of la Provence with the feeling of California – Tasting Provence. Feeling California."

Op voorraad
SKU
F8544350
€ 19,95

Weetje: Welhaast bij toeval verwierf de Nederlander Bernardus (Ben) Pon in 1989 een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Hij beschouwde wijn als kunst, een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. Tevens is Ben Pon een vervent autocoureur. Bekijk het filmpje hieronder over Ben.

https://nos.nl/artikel/2280149-de-formule-1-carriere-van-ben-pon-duurde-welgeteld-vier-ronden.html

Meer informatie
Kleur Rosé
Jaar 2022
Alcohol % 12,5
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Bernardus
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah
Gerecht Vis, Kaasplankje
Kenmerk Lichte wijn, Rosé wijn
Spijs Perfect om zo te drinken, maar ook geweldig bij tonijn, olijven, geitenkaas en calamari.
Temperatuur 8°C – 10°C
Streek Provence
Domein Bernardus is vanuit Californië ‘the Golden State’ afgereisd naar Frankrijk, op zoek naar de beste rosé wijn uit de Provence. Wat gebeurt er als de beste wijnmakers ter wereld een bezoek brengen aan de beste rosé regio ter wereld? Ze verdwalen, dat is zeker, maar komen uiteindelijk terecht bij de beste biologisch geteeld rosé die ze ooit hebben geproefd van Château LaCoste, in het hart van de Provence, waar de mooiste wijnen, met grote passie worden geproduceerd met respect voor de grond en het milieu. De mannen van Bernardus werden spontaan verliefd en stelden voor een gezamenlijke onderneming te starten die LaCoste accepteerde. Bernardus Rosé is het eerste project: een premium Franse Rosé met ‘a twist of California’. Het landgoed is prachtig gesitueerd in het hart van de Provence en wordt omgeven door amandel- en olijfbomen die samen zijn aangeplant met 125ha wijnstokken, die worden verbouwd met grote aandacht en precisie. Het landgoed waar het wijnhuis is gevestigd wordt al eeuwen gelinkt aan landbouw en wijnbouw. Deze biologische rosé is gemaakt met volledig respect voor de grond en het milieu. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 tot 30 jaar en de opbrengst is gemiddeld 40hl/ha. Het Château is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij heeft het wijnhuis opgebouwd en ontwikkeld met een wijnrestaurant en kunstcentrum.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter

No Related Posts