Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Alles over: Boschendal Estate

Alles over: Boschendal Estate

 

Het schitterende domein in Franschhoek strekt zich uit van Simonsberg in het westen tot de flanken van het imposante bergmassief Groot Drakenstein in het zuidoosten. Een betoverend mooie plek, waar al sinds 1685 wijn wordt geproduceerd. In dat jaar werd het grondstuk in de Groot Drakenstein Vallei door gouverneur Simon van der Stel gegund aan Jean Le Long. Hij plantte er de eerste wijnstokken en zijn naam prijkt nog steeds op het etiket van een uitzonderlijke Prestige Cuvée Blanc de Blancs. Boschendal behoort tot de top 3 van de oudste wijnbedrijven in Zuid-Afrika.

 

Invloeden

De Nederlandse invloed op dit gedeelte van Zuid-Afrika is nog altijd sterk merkbaar. De naam Boschendal komt natuurlijk van 'bos' en 'dal' en geeft gelijk weer hoe het gebied er ongeveer uitziet. Het estate ligt namelijk aan de voet van de eerder genoemde berg Groot Drakenstein in een zeer bosrijke omgeving. Het prachtige wijnhuis in neoklassieke stijl is onder andere te herkennen aan de rieten daken, witgepleisterde muren en siergevels.

Boschendal Estate

Boschendal Estate

 

 

Totaalconcept

Boschendal is niet alleen een wijnproducerend bedrijf, het is een totaalconcept. Het gebied leent zich uitstekend om er allerlei verschillende activiteiten te doen zoals mountainbiken, paardrijden en wandelen. Daarnaast kun je ook op het Estate overnachten en heerlijk dineren óf genieten van de fameuze lunch. Dit is uniek voor wijn estates en hiermee dus echt onderscheidend. Mocht je ooit in de buurt van Boschendal zijn neem dan zeker een kijkje! 

 

Kwaliteit

In 2005 is Boschendal volledig gemoderniseerd om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Zuid-Afrikaanse wijnen kenmerken zich over het algemeen voor hun kwaliteit en betaalbaarheid. Je krijgt echt waar voor je geld! Voor het duurdere segment wordt vaak, ten onrechte, gekozen voor Italië of Frankrijk. Dat is jammer, want de topwijnen van de Kaap kunnen zich meten met Europese topwijnen.

 

 

Boschendal profiteert van de klimaatinvloeden van twee oceanen, de koude Antarctische golfstroom in de Atlantische Oceaan en het warme water van de Indische Oceaan. Het klimaat is Mediterraan, warm en droog, maar in de bergen kan het erg koud worden. Er zijn daarnaast wel 70 verschillende grondsoorten (terroirs) in de wijngaarden. Vanwege de diversiteit kunnen ze daarom praktisch elke wijn verbouwen.

 

Lente- wijn

Welke Boschendal- wijn past nou echt goed bij de lente? In onze vorige blogpost hebben wij wat tips vrijgegeven wat betreft druivensoorten. Hier zouden we graag nog wat favorieten aan toe willen voegen! Probeer bijvoorbeeld eens een lichte bubbel zoals Boschendal Brut of Simonsig Kaapse Vonkel Brut. Deze twee mousserende wijnen zijn echt perfect te drinken in combinatie met verschillende frisse lente-recepten. Kijk voor meer wijn-spijs combinaties even op de productpagina.

Wil je liever iets anders dan een mousserende wijn? Kijk dan eens naar Boschendal Pinot Noir-Chardonnay of Boschen Blanc! Dit zijn ook overheerlijke lente-wijnen!

 

 

Cheers!



Related Products